127e Chapitre: ‘Pourriture Noble, garante d’excellence’


Het 127e Chapitre stond onder begeleiding van de Commandeurs Koudstaal en Wessemius.

De zonovergoten dag begon met een publieksproeverij op de Résidence van de Franse Ambassadeur. Door het mooie weer kwamen ongeveer 225 gasten de mooie wijnen uit Sauternes en Barsac proeven. De châteaux d’Arche, Clos Dady, Suduiraut, Bastor-Lamontagne, Doisy Daëne, Guiraud, Clos des Lunes, Sigalas Rabaud presenteerden elk ten minste twee millésimes.

 

Daarna begaf het Commanderie gezelschap zich naar het voormalig stadspaleis Het Spaansche Hof waar de Commandeurs en  gasten konden genieten van een Sauternes – spijs Déjeuner Dînatoire.

Bij de aanvang van het Chapitre werd Commandeur Cysouw in de pittoreske binnentuin van het paleis ‘geslagen’ tot Membre d’Honneur voor al zijn inspanningen voor de Commanderie.

Waarna het Déjeuner Dînatoire in Ballroom kon beginnen.

  

Het bezoek uit de Sauternes werd die opvolgende maandag afgesloten met een proeverij voor Sommeliers in de Industrieele Groote Club in Amsterdam. Vele, vooral jonge Sommeliers toonden interesse om de wijnen uit de Sauternais te proeven onder begeleiding van Olivier Benard, Jean Jacques Dubordieux en Noël Vanwittenbergh.

 

Voor een uitgebreide impressie van dit bezoek zie: Sauternes: zoveel meer dan een dessertwijn – Chapeau Magazine

Blogs

Recente Blogs. Bekijk alle Blogs